Egyházmegyei Családtábor Vépen (Eredeti cikkben videóval => Kattints IDE)

2015.07.31., Hírek rovat
A Veszprémi Egyházmegye családjainak apraja-nagyja, összesen 217 fő érkezett a Szombathelyhez közeli Vépre, július 22.-én, hogy lelkileg feltöltődjön, élményekkel gazdagodjon a Családpasztorációs Munkacsoport gondos szervezésében.  Vadregényes, árnyas erdő, kanyargó csermelyek, kis hidak, horgásztó, nyugalom: az Erdődy-kastély csodálatos parkja volt a töltődésünk helyszíne – ahol ma mezőgazdasági szakképző iskola működik.

Bővebben...

Címlap

Vépen tartották a Veszprémi Főegyházmegye családtáborát

2015. július 30. csütörtök 13:00

Július 22. és 26. között tartották a Veszprémi Főegyházmegye tizedik, jubileumi családtáborát. A 220 résztvevő, köztük a 115 gyermek tartalmas, aktív pihenésnek és lelki feltöltődésnek lehetett részese ez alkalommal is – tájékoztatta szerkesztőségünket Szebényiné dr. Vrancsik Eszter.

A kétévenként megvalósuló, a Családpasztorációs Munkacsoport által szervezett tábor iránt soha ennyien nem érdeklődtek még. A Veszprémi Főegyházmegye családjainak apraja-nagyja július 22-én érkezett a Szombathelyhez közeli Vépre, az Erdődy-kastélyba, ahol ma mezőgazdasági szakképző iskola működik.
A tábor meghívott előadója a veszprémi Padányi Katolikus Iskola és Davidikum Kollégium lelki igazgatója, Takáts István volt, aki Szakács Péter családpasztorációs referenssel együtt mutatta be a szentmiséket a tábor ideje alatt. Az atyák táborlakóként a családokkal töltötték az öt napot, így bárki megkereshette őket kérdéseivel, lelkibeszélgetés vagy gyónás céljából.
Az első este az ismerkedésé volt. A szervezők játékos akadályversennyel segítették a kiscsoportok összekovácsolódását, ahol a szülők gyermekeikkel együtt vetélkedtek. Utána, mint minden este, éjszakába nyúló teaházzal ért véget a nap.

Bővebben...

Címlap

Szüreti családos zarándoklatot tartottak Badacsonytomajon

Gyerekzsivajtól volt hangos szeptember 28-án a badacsonyörsi Folly Arborétum, ahol a Veszprémi Főegyházmegye szüreti zarándoklatán vehettek részt a családok.

 

A badacsonytomaji Szent Imre-plébániatemplomban ünnepi szentmisével vette kezdetét a zarándoklat. Földi István helyettes esperes, helyi plébános, a tapolcai Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola lelki igazgatója beszélt arról, hogyan gondozzuk a lelkünket ahhoz, hogy valóban lelki gyümölcsöket tudjunk teremni, majd átadta a stafétabotot Szakács Péter tapolcai plébánosnak, az egyházmegye családreferens papjának, a zarándoklat lelki vezetőjének.

Bővebben...

 

Pap és család – kéz a kézben

2013.05.05., Hírek rovat

Vidám majális és apák napja Pápán

A Veszprémi Főegyházmegye családjainak hagyományos majálisát ez évben Pápán szervezték meg május elsején, Munkás Szent József napján, egyúttal az apák napját is megünnepelve. A találkozó helyszíne is szimbolikus volt, a város határában álló Szent József kápolna és közösségi ház, mely mögött épült meg tavaly a házaspárok útja, s melynek udvara kiválóan alkalmas közösségi játékra is.

A majális szentmisével kezdődött, amelyet Tál Zoltán keszthelyi plébános mutatott be, paptestvéreivel koncelebrálva.

Szentbeszédében az atya Szent Józsefről, az ő Szent Családban betöltött szerepéről szólott, és mint a mindenkori családok patrónusáról, oltalmazójáról elmélkedett.

Bővebben...

Ön itt van: Föoldal Rólunk írták