A Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Munkacsoportja által szervezett nagyböjti lelkinap 2017. március 4-én a Padányi Katolikus Iskolában került megrendezésre. A rendezvény nyitó szentmiséjét Dr. Márfi Gyula érsek úr celebrálta, koncelebrált Darnai János atya, az eseménynek otthont adó iskola lelki igazgatója, valamint Béri Renátó kármelita szerzetes. A prédikációban érsek úr hangsúlyozta a hálaadás jelentőségét, ami segíti az embert abban, hogy rácsodálkozzon az Isten által teremtett világ szépségeire.

FOTÓ ALBUM A KÉPRE KATTINTVA!

Bővebben...

Kattints a képre a fotókért!
Idén 6. alkalommal rendezte meg a Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Irodája a Házasság Hete rendezvénysorozat részeként programját. Egy közös kikapcsolódásra, a házasságuk ünneplésére hívták a házaspárokat. A rendezvény a veszprémi Házasság Hete programsorozatának zárása is volt egyben.
Veled kiteljesedve! – volt az idei mottója a Házasság Hetének. A gondolat egy ideiglenességet sugalló társadalomban a házasság az állandóságát jelzi. Üzeni, veled vagyok teljes, ketten vagyunk egy egész, kiegészítjük egymást, a kapcsolatunkat nem hagyjuk elszürkülni, teszünk érte, hogy teljesebb, mélyebb legyen.
Az ünnepségnek a Gizella Hotel adott otthont a Házasság Hetének utolsó napján, 2017. február 19-én. A rendezvényteremben Dr. Fodor János családreferens atya köszöntötte az egybegyűlt házaspárokat Az est folyamán a meghívott vendégek Kiss György gitáros műsorát élvezhették, aki a témához szorosan fűződő versekből és énekekből állította össze műsorát.

Bővebben...

Rendhagyó Randevúkra invitáljuk a házaspárokat. A 2017. január 1-én kezdődő és a Házasság Hetében (2017. február 12-19.) végződő programsorozat a párok egymás iránti személyes kötődését hivatott elmélyíteni. A feladatokat a vállalkozó kedvű házaspárok elektronikus úton kapják meg. Ehhez 2016. december 15-től lehet regisztrálni a https://rendhagyorandevuk.hu oldalon. A honlapon keresztül kérjük a beszámolót az elvégzett feladatokról is. Az összes feladvány teljesítését igazoló házaspárok között különböző ajándékokat sorsolunk ki. A sorsolásra és a nyeremények átadására a Házasság Hetében megrendezésre kerülő családpasztorációs programon, a Házasság ünnepén kerül sor 2016. február 17-én. Erre az ünnepre minden házaspárnak meglepetés programmal készül irodánk.

A Katolikus Karitász megalapításának 85., újjáalakulásának 25. évfordulójáról való megemlékezés és a Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Munkacsoportjának éves őszi zarándoklatának központja Homokbödöge volt. A családok Dr. Fodor János atyának, a Főegyházmegye családreferens papjának vezetésével Ugodról zarándokoltak a Karitász megalapítójának, Mihalovics Zsigmondnak szülőfalujába.
Színes programok várták itt a résztvevőket. A Családpasztorációs Iroda szervezésében kézműves foglalkozásokra hívták az alkotni vágyókat, de népi játékok kipróbálására is volt lehetősége az érdeklődőknek. A szülők és gyermekek készíthettek fa keresztet, nemez képeket, rózsafüzért, szeretet dobókockát, kipróbálhatták a linómetszést, valamint festhettek agyagtáblára. A programokat néptánc bemutató és táncház, rejtvényfejtés és a találkozások öröme színesítette. A közös ebédnek és a jó hangulatnak a kultúrház adott teret. Egy nagy közös társasjátékon is részt vehettek a jelenlevő családok, és a sorsolás fődíjaként felajánlott torta is gazdára talált a nap végére.
Az ünnepi szentmisét Erdő Péter bíboros úr celebrálta, aki szentbeszédében kiemelte az irgalmas lelkület fontosságát, majd zárásként megszentelte a templom oldalán Mihalovics Zsigmondnak állított emléktáblát.
A résztevők a zarándoklatot az irgalmas szeretet kibontakozásáért ajánlották fel, a napot ennek a szellemében töltötték együtt, és ebben a lelkületben indultak haza.

FOTÓK ITT!

Ön itt van: Föoldal Programjaink